Mexicanii boicotează compania Ford

49267931

Donald Trump amenință constructorii auto americani cu taxe vamale ridicate, dacă aleg să își producă în Mexic automobilele destinate pieței americane. Pentru Ford pare un motiv suficient de bun pentru a suspenda un proiect de investiții de miliarde de dolari. Iar acest lucru nu este, evident, pe placul firmelor mexicane.

După retragerea concernului auto Ford din planurile sale de investiții din Mexic, o mare firmă de turism nu mai dorește să cumpere mașini produse de compania americană. Compania Experiencias Xcaret ar fi declarat că privește cu mare îngrijorare decizia Ford.

Compania operează o serie de parcuri de distracții situate în peninsula Yucatan și găzduiește zeci de mii de turiști anual. Potrivit rapoartelor din presă firma de construcții Coconal ar fi anunțat de asemenea că nu va mai cumpăra autoturisme Ford. Ford a anunțat recent că va renunța să mai investească 1,6 miliarde de euro în Mexic. Observatorii evaluează acest pas ca fiind o reacție la tonul agresiv al viitorului președinte american, Donald Trump.

Republicanul a amenințat concernele care își produc în alte țări automobilele destinate pieței americane. Astfel el e amenințat cu taxe vamale de până la 35% la importurile de automobile din țări vecine.

Până la victoria lui Trump în alegerile americane Mexicul a fost raiul industriei auto americane, datorită apropierii de piața americană, a numeroaselor acorduri de liber schimb existente și a costurilor reduse cu salariile. Anul trecut sectorul auto din Mexic a produs 3,46 de milioane de automobile, cu două procente mai mult ca și în 2015. 2,76 milioane de automobile au fost exportate: circa 77% dintre acestea au fost vândute în SUA. Fix nouă procente au mers către Canada și alte trei către Germania.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mexikanische-Firmen-boykottieren-Ford-article19556606.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − = 66