Mexicul descoperă un nou câmp petrolier

RTX170IO

Mexicul descoperă un nou câmp petrolier

Aproape de coasta țării concernul de stat mexican Pemex descoperă un zăcământ mare de petrol. Exploatarea acestuia va începe curând. Iar pentru bugetul de stat acest lucru va avea un impact semnificativ.

Concernul petrolier mexican Pemex a descoprit în sudestul țării noi mari rezerve de petrol. În câmpurile apropiate de coasta statelor federale Tabasco și Campeche aflate pe țărmul Golfului Mexic s-ar putea extrage zilnic cel puțin 200.000 de barili (159 de litri/baril) de petrol și 4,8 milioane de metri cubi de gaz, spune directorul general Emilio Lozoya la o reuniune din Guadalajara a industriei petroliere. Aceasta reprezintă cea mai mare descoperire din ultimii cinci ani de zile.

Exploatarea ar trebui să pornească în următoarele 16 luni. Descoperirea a fost realizată cu ajutorul tehnologiilor moderne și arată succesul celor mai recente reforme energetice. Mexicul își deschide în prezent piața de energie pentru firme private din exterior și investește în tehnologie modernă.

Potrivit estimărilor experților, întreprinderea de stat Pemex a încercat fără succes timp de ani de zile să se modernizeze. Pemex generează peste 30% din veniturile guvernului mexican.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mexiko-entdeckt-neues-Oelfeld-article15276256.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 10