Meyer Werft este în ape tulburi

937d638d89eee13333950078b24a570b
Meyer Werft este printre companiile pline de tradiție din Niedersachsen. De ceva timp lucrurile merg prost acolo. Nu este prima dată după concedierea din consiliul de administrație când constructorul de giganți maritimi are o imagine negativă pe prima pagină a ziarelor economice.

Pe data de 18 septembrie lumea s-a schimbat pentru Meyer Werft. În acea vineri conducerea cunoscutului constructor de nave a lăsat un mesaj pentru Consiliul de Administrație. Este vorba despre concedierea fără preaviz a șefului Consiliului de Administrație, Ibrahim Ergin.

Motivul sunt acuzațiile angajaților Werft față de Ergin care le-ar fi cerut între anii 2011 și 2012 să se implice la IG Metall. Acuzații, pe care Ergin le respinge, bineînțeles. Ceilalți membri ai consiliului au refuzat să consimtă concedierea.

Acum Curtea pentru Muncă de la Lingen trebuie să se decidă asupra cazului.
Ergin, în vârstă de 40 de ani este din luna martie președintele consiliului de administrație al Meyer Werft. Deja de câteva luni după fixarea sa pe post, Werft a ajuns în ape tulburi.

Conducerea companiei a anunțat faptul că holdingul comun pentru Meyer Werft din papenburg și Neptun-Werft din Rostock își va muta sediul la Luxemburg. Nu din motive fiscale, ci pentru nu a fi nevoit să întocmească un consiliu de administrație. Șeful Werft, Bernard Meyer, nu vrea consiliul de supraveghere pentru că se teme de probleme atunci când vor fi negociate noi afaceri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Meyer-Werft-ist-in-unruhigen-Fahrwassern-article16589691.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − = 89