Michael Bloomberg spune ca Brexit ar putea lovi afacerile din Marea Britanie

_88300969_flags

Fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg, spune ca un vot Brexit programat pe 23 iunie ar putea lăsa Marea Britanie “dezavantajata”. De asemenea, el a spus că va reduce capacitatea Marii Britanii și a Americii să “influențeze dialogul” în Europa. Bloomberg a declarat pentru BBC că Marea Britanie ar putea eșua, în viitor, de a negocia acorduri comerciale la fel de benefice ca și cele curente.

Numele Bloomberg a apărut pe o scrisoare din Financial Times, miercuri, semnata de un număr de companii multinationale majore care investesc în Marea Britanie, avertizand asupra pericolelor Brexit.

Scrisoarea, semnată de directori de companii precum Airbus, Microsoft, Cisco, Hitachi, Mars, si IBM, au avertizat că ieșirea din UE ar putea “afecta in mod semnificativ deciziile de investiții viitoare” a companiilor, precum ale lor.

Bloomberg, care a fondat imperiul de stiri financiare și date care ii poarta numele, a declarat pentru BBC că “Marea Britanie ar fi dezavantajata în comparație cu situația în care se afla acum”, în cazul în care va vota să părăsească UE.

Michael Bloomberg says Brexit could hit UK business – BBC News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 81 = 87