Microsoft a încetat să mai accepte plăți în bitcoin

Microsoft a încetat să mai accepte plăți în bitcoin, a relatat și au confirmat utilizatorii, decizia fiind un răspuns la comisioanele ridicate pentru tranzacții și la volatilitatea prețului criptomonedei.

Bleeping Computer a remarcat că Microsoft a suspendat de două ori plățile în trecut, după ce a acceptat pentru prima dată moneda digitală în 2014.

Una dintre cele mai mari probleme din prezent ale bitcoin sunt taxele de tranzacționare ridicate, scrie și MacObserver.com.

Problema este una de scalare. Bitcoin are bariere tehnice din cauza cărora nu poate face față creșterii mari a numărului de tranzacții pe rețele.

Acest lucru a dus la taxe de tranzacție – suma, în bitcoin, adăugată la o tranzacție pentru a acoperi costurile de calcul pentru verificarea creșterii rețelei. Proprietarii de bitcoin plătesc minerii tot mai mult pentru a realiza tranzacțiile lor cât mai rapid posibil.

Acum doi ani, trimiterea unei cantități mici de bitcoin ar fi costat mai puțin de un dolar. Acum, poate costa câțiva dolari, sau chiar zeci de dolari. Și aceasta este o problemă pentru orice afacere care dorește să accepte plăți în moneda virtuală.

Soluții

Există soluții tehnice care ar permite scalarea bitcoin. De exemplu, Segwit (prescurtare pentru martorul segregat) are rolul de a reduce mărimea tranzacțiilor. Acest lucru ar permite mai multe tranzacții în cadrul rețelei, dar trebuie să fie susținut de ambele portofele virtuale implicate în tranzacție. Totuși, nu toate portofelele l-au adoptat încă ceea ce înseamnă că nu a avut un impact semnificativ.

Există, de asemenea, o tehnologie numită Lightning Network, care ar putea avea un efect dramatic asupra Bitcoin. Este proiectat să stea deasupra rețelei Bitcoin și să permită părților conectate să schimbe rapid criptomoneda. Tehnologia este în curs de dezvoltare, însă cu obstacole tehnice semnificative.

Toate acestea înseamnă că Bitcoin are o problemă de scalare care îi inhibă valoarea pentru comerțul cu amănuntul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 8