Microsoft admite eșecul Nokia

Caprivi

Microsoft admite eșecul Nokia

Prin intermediul smartphone-urilor Nokia, Microsoft a dorit să atace producătorii majori de pe piață, Apple și Samsung. Dar dispozitivele Microsoft au continuat să fie o prezență minoră pe această piață. Acum există o reducere de costuri de miliarde de euro și mii de locuri de muncă vor fi de asemenea eliminate.

Achiziționarea afacerilor cu telefoane mobile de la Nokia a fost pentru Microsoft un eșec monumental. Producătorul sistemului de operare Windows a cheltuit în total cu această mega afacere suma de 7,6 miliarde de dolari americani. Ceea ce depășește semnificativ prețul inițial de achiziție a afacerii, de 3,8 miliarde de euro. În plus vor fi dați acum afară 7800 de angajați, iar această restructurare va mai costa aproximativ 850 de milioane de dolari.

Microsoft a finalizat achiziția diviziei de telefoane mobile de la Nokia în primăvara anului 2014. Ideea din spatele acestei afaceri a fost că software-ul și hardware-ul să vină din aceeași sursă, iar atunci produsul finit va avea parte de mai mult succes. Ceea ce Apple face deja cu modelele sale de smartphone iPhone.

Iar creșterea sperată în privința vânzărilor a rămas însă doar o speranță. Dispozitivele cu sistemul de operare smartphone de la Google, Android, domină piața cu o cotă de până la 80%.

Apple înregistrează în prezent o cotă de piață de aproximativ 15% și este o companie extrem de profitabilă. Smartphone-urile celor de la Microsoft, Lumia, au doar un mic procent ca și cotă de piață, în ciuda faptului că vânzările au crescut recent.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Microsoft-raeumt-Nokia-Debakel-ein-article15467061.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 55 = 63