Microsoft aduce videoclipuri pass-through pe căștile Windows VR

O versiune beta a sistemului de operare Windows 10 include acum suport pentru videoclipuri pass-through pentru căștile Windows VR, permițându-le utilizatorilor să privească lumea din jurul lor prin camerele de la bordul căștilor.

Cei de la Microsoft au lansat recent Windows 10 Insider Preview Build 17723 către utilizatorii care sunt parte din Windows Insider Program. Actualizarea include o nouă caracteristică pentru căștile Windows VR numită “Mixed Reality Flashlight”. Activată atât prin intermediul unei comenzi vocale sau printr-o scurtătură de pe controler, Mixed Reality Flashlight creează două ferestre video circulare care apar în fața utilizatorului.

Fiecare fereastră este poziționată pe baza locului spre care utilizatorul îndreaptă controlerul. Videoclipul văzut prin ferestre vine de la camerele integrate în cască, care au fost până acum rezervate doar pentru urmărirea mișcărilor. HTC Vive și Vive Pro au funcții similare, deși ele sunt nefolosite în general, cel mai probabil datorită filtrului “tron mode” aplicat implicit, dar și a rezoluției reduse.

Surprins în acțiune într-un videoclip de către YouTuberul “NXTwoThou”, videoclipul pass-through este monocrom, cel mai probabil din cauză că, camerele integrate în cască nu au senzori color (pentru a consacra cât mai mult posibil din senzorul camerei către îmbunătățirea rezoluției și DR-ului care sunt importante pentru urmărire mișcărilor).

https://www.roadtovr.com/microsoft-is-adding-pass-through-video-to-windows-vr-headsets/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − = 45