Microsoft anunţă cea mai mare pierdere trimestrială din istorie

microsoft

Microsoft anunţă cea mai mare pierdere trimestrială din istorie, după achiziţionarea Nokia

Microsoft a raportat cea mai mare pierdere trimestrială din istoria sa, de la achizitionarea Nokia. Gigantul software a raportat o pierdere netă de 3,2 miliarde de dolari(2,9 miliarde de euro), pentru perioada aprilie-iunie, cu venituri în scădere de 5% , la 22.2 miliarde de dolari, comparativ cu anul trecut şi ca urmare a scăderii cererii pentru sistemul său de operare Windows.

Câștigurile au fost, de asemenea, stoarse de consolidarea dolarului american, a declarat compania intr-un comunicat. Actiunile Microsoft au scazut cu 4%, în New York.

Microsoft a dezvăluit primul plan de a nota banii cheltuiţi pe divizia Nokia, pe care a achizitionat-o pentru 7.2 miliarde de dolari în 2013, la începutul lunii iulie. Fără taxele Nokia, Microsoft a declarat că ar fi beneficiat de venituri trimestriale în valoare de 6.4 miliarde de dolari, cu 0.62 dolari pe actiune.

Venituri din sistemul de operare Windows și Windows Phone au scăzut cu 22%, respectiv 68%.
Compania cu sediul la Redmond a declarat ca vanzarile de console de jocuri Xbox au crescut la 1,4 milioane, comparativ cu 1,1 milioane în acelaşi trimestru al anului trecut, în principal determinată micşărării preţurilor.

http://www.ibtimes.co.uk/microsoft-announces-biggest-quarterly-loss-history-after-nokia-writedown-1511949

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 − 17 =