Microsoft anunță o versiune chineză de Windows

Microsoft are o poziție dificilă pe piața chineză: din anul 2014 agențiile guvernamentale nu mai au voie să mai achiziționeze computere cu sistemul de operare Windows. Acest lucru se va schimba, mulțumită unei versiuni personalizate a sistemului de operare Windows 10.

Concernul american Microsoft va scoate pe piață o versiune prelucrată a computerului-tabletă Surface Pro și tocmai la Shanghai. Alegerea locației nu este întâmplătoare, ea a provocat deja uimire, pentru că metropola chineză este departe de locațiile unde au loc de obicei astfel de prezentări.

Dar Microsoft are motive întemeiate, spune presa de specialitate. Pentru că, concernul american introduce o nouă versiune a sistemului de operare Windows 10. O versiune care corespunde dorințelor guvernului chinez. Într-o intrare pe blog a directorului Microsoft pentru sistemul de operare Windows, Terry Myerson, așa-numitul Windows 10 China Gouvernment Edition se bazează pe aceeași interfață ca și sistemul Windows 10 clasic.

Versiunea modificată va oferi însă posibilitatea de a îndepărta anumite funcții din sistem. Ca și exemplu, serviciul de stocare date online, denumit “One Drive”, de care angajații chinezi nu au nevoie. Windows-ul chinez va prezenta de asemenea posibilitatea controlului actualizărilor și mult mai important, va permite autorităților chineze să instaleze propriile tehnici de criptare.

Lenovo va deveni primul producător care să pre-instaleze Windows 10 China Gouvernment Edition pe calculatoarele sale. Primii utilizatori vor fi cei de la autoritatea vamală chineză, de la administrația municipalității Shanghai și firma națională de electronice, Westone Information Technology. Sistemul este dezvoltat, potrivit raportului, pe parcursul a doi ani de zile, împreună cu compania chineză de stat China Electronics Technology Group Corporation (CETC).

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Microsoft-kuendigt-chinesisches-Windows-an-article19857840.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 48 = 51