Microsoft câștigă cu guvernul american

Microsoft

Vești bune pentru clienții Microsoft: o instanță americană a decis că autoritățile americane nu au practic nici un drept de a solicita accesul la e-mail-uri stocate în străinătate. O hotărâre inovatoare.

Datele clienților companiilor americane, care sunt salvate în afara Statelor Unite ale Americii sunt protejate de accesul direct al autorităților americane, a decis o instanță din SUA. Judecătorii au luat decizia în favoarea clienților în litigiul existent între autoritățile americane și Microsoft, pentru accesul la e-mail-urile clienților, care sunt stocate în centre de date din Irlanda.

Anchetatorii americani au dorit să obțină accesul la conținutul e-mail-urilor prin mandat judecătoresc american. O instanță de la New York le-a oferit sprijin anul trecut. Motivul ar fi fost că, ca parte dintr-un concern american, filiala irlandeză a Microsoft trebuie să permită accesul la informațiile clienților săi. În acest caz este vorba despre o suspiciune de trafic de droguri. Microsoft a luat însă măsura de a ajunge în fața unei instanțe profesionale, care a anulat decizia anterioară. Ca motiv a fost declarat faptul că dreptul american nu se poate aplica în afara Statelor Unite ale Americii.

A fost un punct de cotitură pentru protecția datelor clienților companiilor americane. Lumea a devenit mai atentă la practicile de urmărire și supraveghere a serviciilor de informații americane, iar multe concerne au ales să își salveze datele clienților în Europa, unde nivelul de neîncredere față de companiile americane a crescut semnificativ. Microsoft folosește deja un model pentru clienții corporate din Germania, în care datele sunt stocate în centre de date ale Deutsche Telekom.

Per total există tensiuni tot mai mari între companiile tehnologice americane și autoritățile de la Washington privind criptarea informațiilor utilizate în servicii online. Apple a decis să apeleze, spre exemplu, la instanțe pentru a soluționa cereri de informații din partea FBI, pentru că aceștia au cerut decriptarea dispozitivului iPhone ce a aparținut făptașului de la un atac din California.

http://www.n-tv.de/technik/Microsoft-besiegt-US-Regierung-article18202996.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 7