Microsoft Cloud crește puternic

1103-sdt-microsoft-cloud-apis

În afacerile cu smartphone-uri Microsoft este ca și inexistentă, iar pilonul clasic reprezentat de industria PC-urilor este tot mai șubred. Dar situația nu este atât de gravă pe cât pare, totul datorită unui domeniu care prezintă rate de creștere de până la 116%.

Mulțumită creșterii puternice din afacerile cloud, Microsoft a dus-o mai bine trimestrul trecut. Veniturile au rămas relativ stabile comparativ cu valorile din anul precedent, la 20,5 miliarde de dolari, după a anunțat joi concernul după închiderea burselor. Vânzările ajustate au crescut surprinzător de puternic cu trei procente pentru un total de 22,3 miliarde de dolari. Chiar și profitul, care a înregistrat 4,7 miliarde de dolari, a depășit cu patru procente așteptările analiștilor.

Acționarii au primit bine aceste cifre, acțiunile urcând în comerțul post-bursier cu peste cinci procente și au atins în afara comerțului standard un record la o valoare de peste 60 de dolari. În perspectivă anuală cursul a crescut cu aproape 20%. Pentru directorul executiv Satya Nadella, care are ca obiectiv transformarea Micrososft din gigant al computerelor la un ofertant modern de servicii cloud, aceste cifre reprezintă un mare succes.

Vânzările din domeniul cloud și servicii online au crescut cu opt procente pentru un total de 6,4 miliarde de dolari. În special platforma de cloud numită Azure a crescut spectaculos, cu 116% față de perioada precedentă. Directorul executiv s-a declarat mulțumit, Microsoft a livrat în continuare inovație și a ajutat clienții să facă tranziția către o lume digitală.

În cazul programelor pentru birou, care între timp sunt oferite tot mai mult sub formă de abonament, concernul a înregistrat o creștere semnificativă de șase procente pentru un total de 6,7 miliarde de dolari. Dificilă rămâne însă divizia de PC-uri, acolo veniturile au crescut cu doar două procente pentru un total de 9,3 miliarde. Afacerile cu smartphone-uri sunt aproape inexistente, acolo înregistrându-se un declin de 72 de procente. Chiar și divizia ce produce consola de jocuri Xbox a înregistrat o scădere de cinci procente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Microsofts-Cloud-waechst-kraeftig-article18904606.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =