Microsoft deschide centre de date în Marea Britanie

_86611243_ddee4ac2-f9c8-440d-8eea-4e7e2c11816a

Microsoft a anunțat o investiție majoră în două centre de date în Marea Britanie, care va permite gigantului software să ofere servicii de cloud computing din Marea Britanie, pentru prima dată. Măsura a va permite companiei tech să liciteze pentru contracte de cloud computing care implică date guvernamentale sensibile, restricționate anterior de la furnizare.

Anunțul, făcut de directorul executiv al Microsoft Satya Nadella la Londra, urmează o declarație similară făcută de Amazon săptămâna trecută.

Cele două companii concurează pentru a oferi stocare de date prin intermediul platformelor Microsoft Azure și Amazon Web Services. Nadella a anuntat planul de a deschide un centru de date in apropiere de Londra și un altul în altă parte în Marea Britanie – a cărui locație nu a fost încă dezvăluit,dar ambele în 2016. Acesta a adăugat, de asemenea, că Microsoft a finalizat doar extinderea instalațiilor existente în Irlanda și Țările de Jos.

http://www.bbc.com/news/technology-34777373

One thought on “Microsoft deschide centre de date în Marea Britanie

  1. Pingback: Nori albi deasupra firmelor, tehnologie a viitorului adusa de o familie din Oradea pentru toata Romania | scurt si la obiect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 7