Microsoft prezintă Windows 10 S

Microsoft prezintă la New York Windows 10 S. Sistemul de operare de scară redusă este foarte economicos și extrem de sigur, fiind proiectat special pentru activități educaționale și de formare. Dispozitive extrem de avantajoase din punct de vedere al prețului vor fi echipate cu acest sistem de operare. Modelul de top este Surface Laptop, care va fi pus în vânzare pentru suma de 1150 de euro.

Windows 10 S este un sistem de operare fără prea multe opțiuni și este ceea ce jurnaliștii au numit “Windows 10 Cloud” după apariția primelor zvonuri. Acum cei de la Microsoft l-au prezentat oficial. Prima caracteristică vizibilă în cazul noii versiuni este faptul că utilizatorii pot să instaleze aplicații exclusiv din Windows Store. Dacă se încearcă instalarea unor aplicații din alte surse, se va sugera automat o alternativă din magazinul online Microsoft. Astfel că sistemul de operare nu va fi doar extrem de sigur, ci și foarte economic și modest. Alternativ se poate efectua un upgrade la Windows 10 Pro, dacă versiunea S nu va fi suficientă pentru a acoperi nevoile utilizatorilor.

Microsoft vede ca și clientelă pentru Windows 10 S în special elevii, dar și alte persoane care desfășoară activități de formare. Printre altele, configurațiile de sistem pot fi efectuate rapid și fără complicații prin intermediul unui stick USB care conține fișierele de configurare, astfel că administrarea sistemului rămâne extrem de facilă. În afară de asta în noua versiune utilizatorii vor putea utiliza, fără nici un cost suplimentar, versiunile pentru formare educațională a suitei de aplicații pentru birou, Office 365 cu Word, Powerpoint, Excel sau altele.

Pentru colaborare Microsoft oferă echipe în cadrul unei versiuni speciale pentru predare, iar din toamnă va fi lansat un sistem de “View Mixed Reality”.

http://www.n-tv.de/technik/Microsoft-stellt-Windows-10-S-vor-article19819543.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 4 =