Microsoft renunţă la încă 7,800 locuri de muncă

_74450944_microsoftnokiadeal

Microsoft renunţă la încă 7,800 locuri de muncă

Microsoft intenționează să taie 7.800 de locuri de muncă, deoarece isi reorganizeaza divizia de telefonie mobilă. Mişcarea a reprezintat o schimbare masiva in strategia Microsoft, de la achiziţionarea de anul trecut a diviziei de telefonie mobilă Nokia pentru 5.44 miliarde de euro. Microsoft a mai redus 18.000 de locuri de muncă în luna iulie, cele mai profunde reduceri din istoria companiei.

Microsoft are în prezent aproximativ 118.000 de angajați în întreaga lume. Intr-o declaratie, Microsoft a anunţat că va “restructura divizia telefoniei mobile, pentru a se concentra mai bine și pentru a alinia resursele”. Deși încă puternică pe piața de software pentru computere personale, compania se confruntă cu o concurență puternică în divizia de telefonie mobilă.

Această piață este dominată de dispozitive alimentate de sistemul Google Android sau Apple iOS. Un studiu realizat de firma de cercetare IDC a declarat că Microsoft Windows va capta doar 3,2% din piața smartphone-urilor la nivel mondial în acest an.

Microsoft urmează să înceapă rularea pentru Windows 10 în cursul acestei luni, introducerea unui sistem de operare nou, care poate fi folosit la putere nu numai pe calculatoare personale, ci şi pe o serie de dispozitive mobile.

http://www.bbc.com/news/business-33448207

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 − = 28