Microsoft și Facebook planifica cea mai mare capacitate de legături de date între SUA și Europa

_89811542_gettyimages-90619287-2

Microsoft și Facebook au anunțat planurile de a construi cea mai mare capacitate de legături de date între SUA și Europa. Companiile de tehnologie vor ajuta la proiectarea cablului submarin care va rula între Virginia în Statele Unite și Bilbao, Spania. Proiectul va fi gestionat de către firmă spaniolă de telecomunicații Telefonica, care va vinde orice capacitate neutilizată pe cablu altor clienți. Cablul va ajuta giganți tehnologici sa mute date mai rapid și mai ieftin între centrele lor de date la nivel mondial.

De obicei, companiile tehnologice trebuie sa plătească firmele de telecomunicații să le utilizeze cablurile, care pot fi costisitoare. Și cantitățile mari de date care se deplasează prin aceste linii le pot incetinii.

Proiectul, numit MAREA, va avea cea mai mare capacitate de cablu submarin de-a lungul Atlanticului, așteptatata la aproximativ 160 de terabiți pe secunda, au declarat companiile. Nu este primul cablu submarin care urmează să fie sponsorizat de catre o companie tehnologica. În 2014, Google s-a asociat cu cinci firme de telecomunicații pentru a construi un cablu submarin peste Oceanul Pacific.

Construirea cablului de 6,600 de km trebuie să înceapă în luna august și este programată să fie finalizată în luna octombrie 2017. Microsoft a declarat ca MAREA va ajuta la creșterea vitezei și fiabilitatea serviciilor sale cloud.

http://www.bbc.com/news/business-36393937

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 25