Microsoft vinde marca Nokia

_89731004_c1d1db4b-1726-4d2d-99ed-6cacde39556a

Microsoft se retrage din afacerea cu telefoane. Cu toate acestea, telefoanele marca Nokia, care sunt alimentate de sistemul de operare Series 30+, ceea ce le face mai puțin puternice decât telefoanele sale Lumia Windows, vor continua să fie produse. Diviziunea a fost achiziționată de către HMD Global, o nouă firmă privata, și filiala Foxconn, FIH Mobile. Nokia a anuntat ca a semnat un contract de 10 ani, pentru ca acestea să continue să folosească numele său.

Microsoft va primi 350 milioane de dolari pentru afacere, care include ca firma din Taiwan Foxconn sa detina dreptul de proprietate asupra unei fabrici de telefoane caracteristică din Hanoi. Aproximativ 4.500 de muncitori vor schimba companiile, ca parte a acordului care urmează să fie finalizat înainte de sfârșitul anului.

Într-un acord separat, HMD a dobândit drepturi exclusive de a utiliza numele Nokia pentru o nouă gamă de smartphone-uri și tablete. HMD este deținută de Smart Connect, o firmă cu capital privat condusa de Jean-Francois Baril. Executivul a lucrat la Nokia timp de 13 ani, servind ca ofițer de achiziții șef, până în 2012.

Microsoft sells Nokia feature phones business – BBC News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =