MICUL MARE

o96985MICUL  MARE

                                Micii romanesti, in legalitate: vor putea fi produsi dupa reteta traditionala. Comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, a declarat, luni, ca micii vor putea fi produsi, in continuare, dupa reteta traditionala si vor fi putea fi exportati in UE, dupa ce Comitetul SCFCAH a dat o derogare Romaniei privind folosirea bicarbonatului de sodiu.

                             “Votul de astazi (luni – n.r.) arata ca atunci cand exista argumente, atunci cand exista o buna coordonare intre industrie si autoritatile responsabile la nivel national si european, rezultatele sunt pozitive. Ma bucur ca serviciile Comisiei Europene, in special Directia Generala pentru Sanatate coordonata de colegul meu Tonio Borg, au tratat cu atentie o problema atat de importanta pentru cei de acasa si ca, dupa intalnirea de pe 20 februarie, s-au mobilizat intr-un timp foarte scurt pentru a pune cererea Romaniei din nou pe agenda comitetului”, a declarat comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos. Acesta a mai precizat ca decizia inseamna “nu numai ca micii romanesti pot fi produsi in continuare dupa reteta traditionala, dar pot fi si exportati pe piata europeana”.

Anterior surse europene au precizat, potrivit Mediafax, ca SCFCAH (Comitetul Permanent pentru Lantul Alimentar si Sanatatea Animalelor) a decis, luni, sa acorde o derogare Romaniei pentru folosirea bicarbonatului de sodiu si a altor aditivi necesari prepararii pastei de mici. Reuniunea de luni a SCFCAH a fost organizata la cererea mai multor state care au dorit diverse derogari pentru folosirea unor aditivi in prepararea unor produse traditionale. Romania s-a numarat printre aceste state, pledand pentru folosirea bicarbonatului de sodiu si a carminului in pasta de mici. Derogarea obtinuta luni va permite folosirea acestor doi aditivi doar pentru prepararea pastei de mici, dar va ramane interzisa pentru alte produse.

Acelasi Comitet stabilise, la 20 februarie, sa amane proiectul de regulament al Comisiei care autorizeaza folosirea aditivilor necesari pastei de mici pentru luna iulie. Termenul a fost devansat ca urmare a presiunilor facute de mai multe state.

—————————————————————————————————————————————————————————

regular_smile…..Dupa un mic..o bere….

In cabinetul medicului intra un tip. Se impiedica de prag, cade, isi rupe mana, se loveste cu capul de muchia unui scaun, isi sparge nasul si doi dinti, dupa care abia ridicandu-se se apropie de masa: – Doctore, eu de fapt intrasem sa intreb daca lucrati si sambata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =