Mierea Manuka cucerește lumea

imago62647059h

Atunci când unui produs natural îi sunt asociate proprietăți curative miraculoase, este recomandat ca cei ce îl consumă să manifeste prudență. În special dacă are gust bun și un preț pe măsură. Ca excepție de la regulă se dovedește un sortiment de miere din Noua Zeelandă.

Mierea este deja de multă vreme cunoscută ca și aliment plin de beneficii. De la ungerea ei pe o felie de pâine, la utilizarea în dressing-ul de salate, ea este pe atât de gustoasă pe atât de apreciată ca și produs de wellness.

Deja din Antichitate Cleopatra obișnuia să se trateze cu băi din lapte și miere pentru a-și păstra pielea fină, căreia nici măcar cunoscutul general roman Julius Caesar nu i-a putut rezista. Mierea este însă utilizată uneori chiar și în anumite spitale pentru vindecarea rănilor și pentru ca organismul să poată lupta cu germenii de spital. Însă astfel de obiceiuri sunt rare și neobișnuite.

Miere Manuka, aceasta este denumirea unui produs natural foarte popular. Ea își trage denumirea din copacul cu același nume, care crește aproape oriunde pe ambele insule principale neozeelandeze și a cărui polen este colectat de albinele autohtone.

Chiar și atunci când în Noua Zeelandă proprietățile benefice ale acestui produs erau deja binecunoscute, restul lumii nu știa nimic despre ea. Primii pași au fost făcuți de cercetători de la Universitatea Tehnică din Dresda, care de circa zece ani se ocupă cu studiul conținutul diferitelor tipuri de miere din toată lumea și cu identificarea și studiul a diferite produse ce ar putea înlocui zahărul.

Thomas Henle, unul dintre aceștia, a declarat că au aflat de mierea Manuka din Noua Zeelandă din cercetări literare. Profesorul de chimie alimentară a condus atunci cercetările și nu putea să își creadă ochilor atunci când a văzut rezultatele analizelor. S-a identificat un conținut foarte ridicat de MGO, care nu se credea posibil în cazul unui produs natural.

Methylglyoxal se numește legătura chimică descrisă, care a provocat emoții profesorului Henle. MGO este considerat a fi un compus care omoară bacteriile și se regăsește și în multe alte alimente, dar numai în cantități reduse.

Astfel, ar fi nevoie de consumarea a peste 50 de cești de cafea pentru a putea încasa aceeași cantitate de MGO ca și în două linguri de miere Manuka. Mierea se confruntă cu o popularitate crescândă în toată lumea de la publicarea studiului celor de la TU Dresda.

http://www.n-tv.de/wissen/Manuka-Honig-erobert-die-Welt-article17806051.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2