Migranții sunt cei mai buni fondatori de start-up-uri

image-2

44 din cele 87 de start-up-uri, cu o valoare de peste un miliard de dolari au fost fondate, potrivit unui studiu, de migranți. Cel mai des aceștia provin din India, urmați de Canada, Mare Britanie, Israel sau Germania.

Există în Statele Unite ale Americii un bărbat cu părul blond, care vrea “să facă America mare din nou”. El are din punct de vedere politic puțină popularitate, dar știe să electrizeze cetățenii. Iar subiectul său preferat este reprezentat de ziduri. Și granițe. Și garduri. În jurul teritoriilor americane.

În plus, atacurile uneori foarte puțin subtile ale candidatului republican la funcția de președinte al SUA, Donald Trump, la adresa migranților ne duc cu gândul la o politică fascistă. Astfel că, Trump, care este el însăși căsătorit cu o migrantă, promite să-și salveze țara. Studiile arată că migrația a contribuit în Statele Unite la un progres enorm. 51% din toate start-up-urile americane, care sunt acum evaluate la cel puțin un miliard de dolari, au fost fondate de migranți. Astfel că, exact acei oameni pe care Trump i-ar vedea mai degrabă expulzați, au contribuit la dezvoltarea inovațiilor tehnologtice din țara sa.

Fundația Națională pentru Politică Americană (NFAP), o organizație independentă de cercetare, a anchetat în ultimele luni 87 de start-up-uri americane, 44 dintre ele au fost fondate de migranți. Împreună, ele au o valoare de 168 de miliarde de dolari și au creat în medie 760 de locuri de muncă pe fiecare start-up. Ele nu sunt în situația de “a face America mai mare și mai bogată”. Nu, ele au facut deja asta.

Garett Camp, cofondator al Uber, este canadian, Peter Thiel de la compania de software Palantir Technologies a fost născut în Germania, iar fondatorul Tesla, Elon Musk, are origini în Africa de Sud.

În ciuda acestor lucruri Trump vorbește în continuare de frontiere. În special pentru migranții ce provin din America Latină, dar și musulmani. În India islamul este a doua religie oficială din hinduism. Iar exact din această țară provin cei mai mulți fondatori de start-up-uri care se stabilesc în SUA: 14 dintre fondatorii companiilor din clasament provin din India, alți 8 provin din Canada sau Regatul Unit, 7 din Israel și 4 din Germania.

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/zuwanderung-migranten-sind-die-besseren-start-up-gruender-1.2913612

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =