IN BIHOR, 2013 A ADUS BANI MAI MULTI LA BUGETUL DE STAT FATA DE 2012-DE UNDE?

478812-taxDESIGNFAIZANDAWOOD-1355305717-859-640x480

In cadrul intilnirii Colegiului Prefectural Bihor, de ieri, 28.05.2014  şeful Finanţelor bihorene, Ioan Mihaiu, a anuntat ca gradul de colectare a contribuţiilor la bugetul de stat şi la cel al asigurărilor sociale de stat a crescut în Bihor cu 8%. Problema e de unde a crescut, cand stim ca Bihorul ii “fruncea Romaniei” la falimente si insolvente pe 2013. Explicatiile logice ar fi urmatoarele:

-ori ANAF si-a facut treaba foarte bine si a colectat taxele mai consistent ca anul  anterior, indiferent ca banii s-au obtinut prin folosirea instrumentelor actuale in mod eficient, ma refer aici la plăţile făcute de debitori după comunicarea somaţiilor, poprirea conturilor bancare şi valorificarea sechestrelor puse pe bunurile datornicilor.

-ori pur si simplu am inceput sa iesim din criza economica pe judetul nostru, ori,

-firmele inchise s-au reactivat mai eficient prin transferul afacerii pe alte entitati juridice noi dar folosind mai bine expierenta unor falimente, caci,nu-i asa, se mai invata si din greseli, dar fereasca DUMNEZEU sa se invete doar din greseli.

OK-TOATE BUNE SI FRUMOASE, si atunci daca practica demonstreaza ca printr-un management bugetar mai bun colectarea e mai voluminoasa ,DE CE GUVERNUL VINE CU NOI TAXE care din nefericire vor fi platite tot de cei care isi platesc onest obligatiile la stat? VEZI TAXA PE STALP.

Pentru scrupulosi, mai jos, detalii aritmetice ale cresterii incasarilor la bugetul statului pe Bihor pe anul 2013:

-la bugetul de stat s-a incasat o sumă cu 0,66% mai mare (6,89 milioane lei) decât cea estimata, adică 1.051 milioane lei în loc de 1.044 milioane lei.

-bugetul contribuţiilor sociale de stat, s-a incasat 1099 millei fata de  1.002 milioane lei  programat,  ceea ce înseamnă 109,7% în plus.

-la bugetul asigurărilor sociale de stat, creşterea de 8,64%, inseamna  761 milioane lei faţă de 700 milioane, cât era programat.

-la bugetul asigurărilor de şomaj, faţă de 24,88 milioane lei au fost încasate 26,6 milioane, adica o creştere de 6,91%,

-la Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate s-au încasat 312 milioane lei în loc de 277 milioane  o creştere de 12,62%.

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile…..pentru unii, datele de mai sus pot fi complexe, ca si anumite numere….

– Alinuţa, ce înţelegi tu printr-un “număr complex?” o întreabă profesorul de matematică.

Alinuţa cea blondă stătu un pic şi cugetă, apoi dintr-odată roşeşte toată şi răspunde, chicotind:

– Tot tacâmul?!…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 40