Mii de crabi eșuați în California de Sud

59249905

Mii de crabi eșuați în California de Sud

El Niño este denumirea pentru un fenomen neregulat de alterare oceanică. Acesta ar putea fi motivul pentru care în prezent mii de crabi mor pe plajele din California de Sud.

Mii de crabi morți colorează în prezent nisipurile din California de Sud. Animalele de tip Pleurocondes planipes au apărut în special pe plajele orașului San Diego, anunță Scripps Institution of Oceanography din La Jolla în statul american California. Oamenii de știință consideră ca fiind vinovat fenomenul climatic El Niño.

Linsey Sala spune din partea institutului care se numără printre cele mai vechi instituții de cercetare din SUA că animalele eșuează în număr atât de mare de obicei datorită apei calde. Animalele în general nu migrează ci trăiesc mereu în aceeași zonă, chiar și în adâncimi diferite ale apei. Curenții de apă și vântul pot să determine mișcarea populațiilor.

Animalele au rătăcit pe plajă și au murit acolo. Pe alocuri s-au format covoare întinse de culoare portocalie-roșie, care au fost împinse înapoi în mare cu mare efort. Conform rapoartelor, unele persoane au luat crabii și i-au gătit. Oamenii de știință însă sfătuiesc împotriva consumării crabilor. Nimeni nu poate ști dacă nu cumva aceștia au dezvoltat substanțe otrăvitoare în interiorul organelor lor.

http://www.n-tv.de/wissen/Tausende-Krabben-stranden-in-Suedkalifornien-article15323551.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − = 13