Mii de foști luptători talibani ar fi intrat în Germania cu valul de migranți

Mii de foști luptători talibani ar fi intrat în Germania în ultimii doi ani cu un val de peste un milion de migranți și refugiați, a relatat sâmbătă revista Der Spiegel, citată de Reuters.

Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF) din Germania a informat responsabilii de securitate că mii de migranți s-au identificat ca foști insurgenți talibani în timpul procesului de depunere a cererilor de azil, potrivit revistei germane.

Der Spiegel adaugă că cel puțin 70 de bărbați afgani sunt cercetați de procurorul general federal al Germaniei, deși nu este clar dacă toți sunt suspectați de a fi militanți talibani activi.

Șase sunt în detenție preventivă și audieri preliminare implicând mai mulți alții urmează să înceapă săptămâna viitoare, potrivit revistei.

Nu a fost disponibil niciun comentariu imediat din partea oficiului pentru migrație sau procurorilor federali.

Guvernul cancelarului Angela Merkel, sub focul criticilor pentru a fi permis intrarea în țară a peste 1 milion de migranți, mai ales după mai multe atacuri teroriste având legătură cu migranți anul trecut, a început deportarea grupurilor de solicitanți de azil afgani respinși.

Merkel, care candidează pentru al patrulea mandat în alegerile din 24 septembrie, a apărat în această lună creșterea deportărilor de solicitanți de azil afgani respinși, spunând că toate celelalte țări din Uniunea Europeană fac același lucru.

Ea a declarat că aproximativ 55% dintre afgani au primit statut de refugiat în Germania, în timp ce 45% au fost respinși.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 9