Mii de muncitori de la Mercedes intră în grevă

daimler

Mii de muncitori de la Mercedes intră în grevă
Agitația este mare în fabrica Mercedes din Dusseldorf. Sindicatul se teme că sute de locuri de muncă ar putea fi eliminate. În cele din urmă, o parte din producția Sprinter va fi externalizată în străinătate.

Angajații de la uzina Mercedes din Dusseldorf au oprit munca în semn de protest față de mutarea planificată a unei părți din producția Sprinter către țări străine. Odată cu începerea turei de noapte, după o oră, 800 de angajați au oprit munca, la care s-au mai adăugat 1000 de angajați ce au refuzat să lucreze de dimineață, spune un purtător de cuvânt al IG Metall.

Protestele sunt de așteptat să dureze pe tot parcursul zilei, uniunea așteaptă aproximativ 3000 de participanți. Muncitorii cer păstrarea locurilor de muncă și intenționează să sublinieze cu ocazia unei reuniuni a Consiliului de Supraveghere Daimler că acțiunile lor vor continua. Temerile sindicatelor sunt că aproximativ 1800 din 6600 de locuri de muncă de la Dusseldorf ar putea fi eliminate.

Compania a informat Agenția Forței de Muncă despre planurile de a produce transportorul pentru piața din SUA chiar pe pământ american, a declarat recent președintele consiliului, Thomas Weilbier. Pentru ei există prin urmare teama că mai multe sute de locuri de muncă ar putea fi pierdute. Un purtător de cuvânt al Daimler a confirmat discuțiile privind lucrările.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tausende-Mercedes-Beschaeftigte-streiken-article13697396.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =