Mii de persoane stau la coadă în India pentru a se vindeca de astm înghițind… un pește

Cu chipul strâmbat de dezgust, 5.000 de indieni au stat la coadă joi pentru a vârî pe gât un mic pește viu, tratament atipic împotriva astmului, relatează joi AFP.

În fiecare an în luna iunie, persoanele care suferă de astm se adună la Hyderabad, în sudul Indiei, pentru a înghiți un mic pește agitat a cărui gură a fost umplută cu o pastă pe bază de plante care ar trebui să acționeze ca un remediu tradițional. Procedeul ar trebui să le permită bolnavilor de astm să respire mai ușor.

Familia Bathini Goud, care administrează tratamentul, afirmă că peștele curăță gâtul în timpul coborârii și vindecă definitiv de astm și alte probleme respiratorii.

Clanul refuză să dezvăluie formula sa secretă, despre care spune că a învățat-o de la un sfânt hindus în 1845.

Voluntarii introduc dintr-o dată peștele și remediul în glota pacientului, îi închid brusc maxilarul și îl țin de nas pentru a-l obliga să-l înghită. În unele cazuri copiii izbucnesc însă în plâns când văd peștele care se zbate, iar părinții sunt nevoiți să-i țină.

Mii de persoane vin din toate părțile Indiei pentru acest tratament inedit de două zile, a cărui dată este determinată anual de venirea musonului.

Comunitatea medicală denunță această practică ca una “neștiințifică” și exprimă îngrijorări privind igiena procedurii, acuzații respinse de familie.

Guvernul indian pune la dispoziție trenuri speciale pentru acest festival al “peștelui medicament” și sunt mobilizați polițiști suplimentari pentru a ține mulțimea sub control. După digestia neobișnuitului tratament, pacienții trebuie să urmeze un regim strict timp de 45 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =