Miliardarii fac glume, o maimuță s-ar descurca mai bine pe burse decât Trump

RTSKM6Z

Donald Trump își trage nu doar multă încredere din averea sa. Bogăția, crede el, îl califică pentru a fi președinte. Dar alți miliardari nu văd lucrurile cu aceiași ochi și îl atacă pe Trump exact acolo unde îl doare.

Pentru Donald Trump totul se plătește. Nu îi scapă nici o ocazie de a sublinia cât este el de putred de bogat. Pentru că el a reușit să câștige foarte mulți bani, candidatul Partidului Republican pentru funcția de președinte al Statelor Unite consideră că bogăția îl califică pentru ocuparea celei mai înalte poziții politice din SUA. Este cu atât mai enervant, când alți oameni au altă părere despre acest aspect și îl batjocoresc în public.

Hillary Clinton, candidatul democrat la președinția SUA, scoate artileria grea pentru a strica puțin din măreția autoportretului lui Donald Trump. Michael Bloomberg, Mark Cuban și Warren Buffett vorbesc la evenimentele democraților despre Trump, spunând că el nu este potrivit pentru această funcție, un om de afaceri adevărat își datorează bogăția muncii asidue.

Acest lucru nu doar că dăunează vanității lui Trump, dar atinge și punctul său cel mai sensibil. Este vorba despre ceva mai multe decât simpla provocare a lui Trump. Este vorba despre portretizarea lui ca un succes de tip reality-show decât ca un om cu adevărat succes în afaceri.

Sau după cum a scos în evidență Mark Cuban, proprietar al cunoscutului club de baschet, Dallas Mavericks, la un eveniment de campanie al lui Clinton în Pittsburgh. Leadership-ul nu implică urlete, strigăte și hărțuire. Astfel de oameni sunt numiți imbecili în Pittsburgh, spune Cuban și întreabă: “există pe lumea asta un imbecil mai mare decât Donald Trump?”.

Legenda investitorilor, Warren Buffett, s-a exprimat ceva mai selectiv, când a declarat în cadrul unui alt eveniment organizat de Clinton, că se îndoiește de abilitățile lui Trump ca om de afaceri. Chiar și o maimuță ar fi putut să se descurce mai bine pe burse decât a făcut-o Trump, atunci când acesta și-a listat hotelurile și cazinourile pe Wall Street în anul 1995, consideră acesta. După listarea la bursă compania sa a înregistrat un deceniu de pierderi continue. Dacă o maimuță plasa aleatoriu în anul 1995 o monedă pe o firmă listată la bursă, sigur reușea să marcheze cel puțin 150% profit.

Două din cazinourile lui Trump din Atlantic City intraseră deja în faliment înainte de listarea lor la bursă. În anul 2004 compania “Trump Hotels and Casino Resorts” a intentat o cerere de insolvență. Chiar dacă Trump nu și-a declarat niciodată falimentul personal, în rețeaua sa corporativă lucrurile arată cu totul altfel: doar la falimentul unui alt cazino de al său din Atlantic City în anul 2009 investitorii au pierdut peste un miliard de dolari, iar 1000 de oameni au rămas fără loc de muncă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Milliardaere-verhoehnen-Trump-article18326536.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 14