Miliardarul Carl si-a vandut participatia in Apple

_89459456_gettyimages-518293078

Miliardarul investitor activist Carl Icahn și-a vândut toate acțiunile sale în Apple, datorită preocupărilor cu privire la perspectivele firmei de tehnologie în China. “Nu mai avem o poziție cu Apple”, a declarat el pentru CNBC. Rapoartele spun că Icahn a obtinut 2 miliarde de dolari din vânzarea cotei sale în Apple. La un moment dat anul trecut, el a detinut 53 de milioane de acțiuni în valoare de 6,5 miliarde de dolari. Acesta a acuzat încetinirea economică a Chinei și grijile cu privire la intervenția guvernului pentru vânzarea de Apple.

În luna martie China a adoptat o lege care cere ca tot conținutul prezentat în China, să fie stocat pe servere cu baza in China continentală. Ca rezultat iBooks și iTunes serviciile de filme de la Apple au fost închise în țară. Apple a declarat că speră ca accesul la serviciile sale va fi restaurat în curând. La începutul acestei săptămâni, Apple a raportat o scădere de 13% a veniturilor sale in cel de-al doilea trimestru, din cauza vânzările slabe de iPhone-uri.

Icahn este acționarul majoritar al Icahn Enterprises – o societate holding cu o serie de investiții, cu interese variind de la minerit,  la automobile, la imobiliare și ambalarea produselor alimentare.

http://www.bbc.com/news/business-36166867

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2