MILIARDE DE DOLARI PIERDERE DIN CAUZA ALBINELOR

48893704

Miliarde de dolari pierderi
Albinele sunt cele mai importante animale domestice. Insectele au o pondere semnificativă în veniturile din agricultură. Dar moartea în masă a acestor animale scade randamentul. Statele Unite doresc acum să aibe grijă de această problemă.

Guvernul SUA a anunțat o strategie națională împotriva morții dramatice a albinelor în America. Cu pierderea în miere de albine, dar și a polenizatorilor, economia SUA este amenințată de un prejudiciu de miliarde, dat fiind faptul că recoltele se vor reduce sau vor lipsi cu desăvârșire.

În ultimii ani, populația de albine din SUA a ajuns la o dimensiune care este discutabilă din punct de vedere economic, în opinia guvernului. Albinele polenizează plantele care produc un sfert din fructele care sunt consumate în Statele Unite ale Americii. Migdalele, al doilea cel mai important produs de export din California este polenizat aproape exclusiv de către albine melifere. Polenizarea produselor agricole reprezintă motor pentru producerea de produse în valoare de 15 miliarde de dolari pe an, a declarat cabinetul președintelui SUA. La aproximativ 9 miliarde de dolari anual este apreciată performanța polenizatorilor sălbatici, precum bondarii.

În iarna anului 2013-2014, a fost înregistrată o pierdere de aproximativ 23% în coloniile de albine din Statele Unite ale Americii. O dezvoltare care durează de bună perioadă de vreme. Problema este gravă și reprezintă o provocare majoră, care trebuie luată în interesul durabilității producției alimentare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/USA-nehmen-Bienensterben-ernst-article13067281.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1