Milioane de copii din Germania sunt săraci

Tot mai mulți copii care trăiesc în Germania sunt considerați săraci. Acest lucru reiese dintr-un studiu actual, iar rezultatul a fost influențat foarte mult de numărul mare de tineri refugiați care trăiesc sub limita sărăciei. Cel mai afectat este landul Bremen.

Sărăcia printre copii din Germania este tot mai răspândită datorită numărului mare de tineri refugiați sosiți aici, care nu își pot permite să ducă o viață normală. La această concluzie au ajuns oamenii de știință în studiul publicat de Institutul pentru Economie și Științe Sociale (WSI) cerut de fundația Hans-Böckler. Cota de oameni săraci a crescut în total între 2014 și 2015 cu 0,7 puncte procentuale până la un total de 19,7%.

În urma cercetării s-a stabilit că peste două milioane și jumătate dintre copii trăiesc în gospodării care sunt considerate sărace sau la limita sărăciei. Din acest grup fac parte gospodării care au un venit total mai mic de 60% din venitul mediu pe economie. Pentru o familie cu doi copii sub 14 ani, limita de sărăcie s-a situat în 2015 la un venit net de sub 1978 de euro pe lună.

Potrivit studiului, în cadrul grupului s-a majorat cota tinerilor săraci imigranți, sosiți între anii 2011 și 2015, de la 35,7% la 48,9%. Prin urmare creșterea numărului de tineri săraci sau la limita sărăciei din ultimii cinci ani a fost pusă pe seama valurilor de imigranți.

Riscul de sărăcie în cazul copiilor și tinerilor cu trecut migraționist, dar care s-au născut în Germania, nu s-a modificat semnificativ, arată cercetarea WSI. La copii fără trecut migraționist a existat un ușor declin.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Millionen-Kinder-in-Deutschland-sind-arm-article19797177.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 + = 95