Milioane de copii, prea săraci pentru a călători

80671691

Multe familii se întorc în această perioadă din vacanță pline de energie și cu o mulțime de amintiri plăcute. Dar pentru multe familii din Germania călătoriile sunt prea scumpe. Milioane de copii și tineri nu își permit să meargă într-un concediu.

Milioane de copii și tineri din Germania nu pot să meargă într-un concediu, pentru că familiile lor nu au bani pentru așa ceva. După cele mai recente cifre oficiale, în anul 2014 în Germania peste 3,4 milioane de copii și tineri trăiau în familii care nu își puteau permite un concediu de o săptămână. Asta reiese din datele Biroului Federal de Statistică Eurostat. Astfel că printre copii și tineri fiecare al cincilea este afectat.

Datele provin dintr-un sondaj efectuat cu tema neregulilor financiare. În total trăiesc 6,7 milioane de persoane în Germania în gospodării, care sunt prea sărace pentru a-și putea permite un concediu. 5,5 milioane și astfel 38% din totalul persoanelor cu vârsta sub 18 ani trăiau în anul 2014 în gospodării care aveau dificultăți în acoperire unor cheltuieli neprevăzute de câteva sute de euro prin mijloace proprii. 1,2 milioane de tineri cu vârste sub 18 ani trăiau în gospodării care aveau dificultăți în a achita la timp chiria sau facturile la utilități.

Datele grupate pe categorii de vârstă au fost publicate de Eurostat la cererea vicepreședintelui facțiunii de stânga din Germania, Sabine Zimmermann. Copii și tinerii au simțit tot mai mult ce înseamnă sărăcia, spune Zimmermann. În special pe perioada vacanței totul este mai rău, pentru că tocmai atunci își doresc și ei cel mai mult să plece undeva și nu au posibilitatea. În total, potrivit celor de la Eurostat, cinci procente din minorii din Germania sunt afectați de lipsuri materiale semnificative. Ponderea a tot fluctuat în ultimii zece ani, între 4,8% și 7,1%.

http://www.n-tv.de/politik/Millionen-Kinder-koennen-nicht-verreisen-article18518851.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 4