Milioane de oameni au două joburi

60596985

Pe lângă ocupația lor principală 2,5 milioane de oameni din Germania au cel puțin o activitate suplimentară. Pentru că salarul nu ajunge adesea oamenilor pentru a trăi, spun politicienii de stânga. Dar Agenția Federală pentru Muncă are o altă interpretare.

Tot mai mulți angajați câștigă bani de pe urma job-urilor secundare, pe care le iau pe lângă un job principal. La nivelul întregii țări 2,5 milioane de angajați aveau un job suplimentar, pe lângă unul principal supus impunerii de contribuții sociale, spun statisticile la data de 30 iunie 2015. Joburile suplimentare sunt din categoria 450 de euro pe lună. Acest lucru reiese dintr-o evaluare specială a Agenției Federale pentru Muncă, la cererea reprezentantei în Bundestag, Sabine Zimmermann, politician de stânga.

În anul 2004 numărul angajaților cu două job-uri de la nivel național s-a ridicat la doar 1,4 milioane, spun cei de la Nürnberg. Pentru tot mai mulți angajați veniturile dintr-un singur job nu ajung, astfel că ei au nevoie de un venit suplimentar pe care îl poate oferi un al doilea job, explică Zimmermann.

Un purtător de cuvânt al Agenției Federale pentru Muncă a dorit să schimbe puțin percepția politicienilor de stânga: Nu doar banii contează, există o multitudine de alte motive pentru care oamenii își iau al doilea job. Politicienii pledează pentru un salar minim mai mare decât 8,50 euro pe oră, cât a fost introdus în anul 2015. Acesta urmează să crească anul următor la 8,84 euro pe oră, iar aceștia consideră că un minim de 10 euro pe oră este necesar, pentru ca angajații să poată trăi comfortabil.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Millionen-haben-zwei-Jobs-article18160316.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 + = 56