MILIONARI ALESI

  • topelementParlamentul celor bogați

În Germania există o emisiune TV cu titlul “alegerea milionarilor”, în SUA aceasta este realitatea. Pentru prima dată, mai mult de jumătate din parlamentarii SUA sunt milionari. Reprezentanții aleșilor din SUA sunt de multă vreme mult mai bogați decât alegătorii lor. Aceștia dețin împreună averi de miliarde.

 

Se știe deja că banii joacă un rol foarte important în politica SUA. Dar, din ce în ce mai mult acest lucru devine o certitudine statistică, faptul că pentru oamenii politici din SUA banii sunt un lucru foarte important. Pentru prima dată în istoria țării, fiecare al doilea reprezentant din Parlament este milionar. Acest lucru este clar din rapoartele oficiale, pentru că toți senatorii și reprezentanții din Parlament au obligația de a-și publica datele cu privire la situația lor financiară, în fiecare an.

 

Centre for Responsive Politics (CRP), o organizație non-profit și independentă politic a analizat datele pentru a obține o concluzie referitoare la importanța pe care banii o au în politica Statelor Unite. Mai bogați decât politcienii americani sunt doar membri Congresului Popular al Chinei.

 

Conform analizei, 268 din 534 dețin o avere estimată la 1 milion de dolari sau mai mult. Datele se referă la situația financiară a reprezentanților din anul 2012 și până la data de 31.05.2013. Cu un an mai devreme, 257 de deputați erau milionari, reprezentând aproximativ 48%.

 

Parlamentarii sunt astfel mult mai bogați decât alegătorii. Numărul de milionari printre reprezentanții SUA a crescut cu 4,4% de la anul precedent. Averea media a gospodăriilor din SUA a fost, potrivit Biroului Federal de Statistică al SUA, situată la 51.371 USD în anul 2012 și în 2011 aceasta a fost 51.324. Astfel că averea medie a gospodăriilor din SUA a crescut cu doar 0,09%. Prin urmare, tendința continuă. Reprezentantul tipic al cetățenilor în Parlament ori Senatul SUA este mult mai bogat decât alegătorul mediu din SUA. Iar averea reprezentanților crește, de asemenea, mult mai rapid decât veniturile alegătorilor.

One thought on “MILIONARI ALESI

  1. nu am gasit legatura logica dintre NMG Bh si newsleterul IVO Bh… poate exista, doar ca nu intra bine in subconstientul audientei… mumele siteului 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 − = 33