Militarii ucrainieni lansează un nou atac asupra rebelilor din est

_75964889_zcr34kyw

Militarii ucrainieni lansează un nou atac asupra rebelilor din est
Ucraina nu mai prelungeşte armistiţiul cu separaţiştii din estul ţării, forţele ucrainiene au lansat o operaţiune la scară largă împotriva acestora, la doar câteva ore după încheierea armistiţiului. Marţi dimineaţa au fost reluate atacurile asupra bazelor rebele si cetăţenilor, au declarat oficialii.
Preşedintele Proşenko a anunţat în noaptea de luni spre marţi, că va relua atacul, o dată ce armistiţiul s-a încheiat, însă liderii occidentali şi Rusia l-au îndemnat să prelungească armistiţiul.

Totusi, Ucraina nu va abandona planul sau de pace, a subliniat Porosenko. “Planul nostru de pace, in calitate de strategie pentru Ucraina si Donbas, ramane in vigoare”, a afirmat el. “Suntem dispusi sa revenim in orice moment la regimul de incetare a focului, cand vom vedea ca toate partile depun eforturi pentru aplicarea prevederilor principale ale acestui plan de pace”, a adaugat Porosenko. De altfel, preşedintele s-a arătat pregătit să declare oricând un nou armistiţiu, cu condiţia ca acesta să fie respectat şi de separatişti.
http://www.bbc.com/news/world-europe-28105117

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − 57 =