Mina Samarco va plăti 5 mld $ în Brazilia pentru daune provocate de explozia barajului

_86660472_gettyimages-496023822

Proprietarii unei mine din Brazilia, care a suferit o explozie a barajului, declansand o alunecare de teren mortală, au fost de acord să plătească 4,4 miliarde de reali (804 milioane de lire) in daune. Samarco – co-deținută de Vale și BHP Billiton – vor plăti 2 miliarde de reali în 2016 și 1,2 miliarde de reali fiecare în 2017 şi 2018. Guvernul brazilian a cerut inițial 20 de miliarde de reali pentru a aborda cel mai mare dezastru ecologic din țară. Accidentul a declanșat o alunecare de teren care a ucis 19 oameni.

De asemenea, alunecarea de teren a distrus cartiere întregi și a poluat un râu major în sud-estul Braziliei.

“Acest acord demonstrează angajamentul nostru pentru a repara prejudiciul cauzat și de a contribui la o îmbunătățire durabilă în Rio Doce,” a declarat Samarco într-o declarație.

In conformitate cu termenii acordului Vale și BHP Billiton vor fi împreună răspunzători pentru plăți în cazul în care Samarco nu le va putea face. Banii se împart în două categorii – refacerea mediului și compensarea comunităților. În luna februarie şase dintre directori minei, inclusiv președintele Samarco au fost acuzați de omucidere.

http://www.bbc.com/news/business-35713165

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =