Minerii indieni au intrat în grevă

8567677-Kopie

Minerii indieni au intrat în grevă

Planurile conducerii hindu-naționaliste Modi, de a deschide minele de cărbune pentru companii private, atrage neliniștea indienilor. Milioane de mineri intră acum într-o grevă de cinci zile. Sindicatele se tem de concedieri masive.

În India, milioane de mineri intră într-o grevă de cinci zile. Ei protestează împotriva deschiderii planificate a minelor de cărbune pentru corporații private, după cum a declarat Secretarul General al Congresului pentru sindicatele din India (AITUC), Gurudas Dasgupta. Este cea mai mare grevă națională din anul 1977, iar Dasgupta vorbește celor cinci sindicate care reprezintă interesele celor a 3,7 milioane de mineri a concernului minier de stat Coal India. Sindicatele se tem de concedieri.

Coal India a avut multă vreme practic un monopol asupra producției de cărbune. Datorită industrializării rapide a țării și a cererii care a crescut corespunzător, concernul stă de ani de zile sub presiunea de a crește producția. Dar compania nu a obținut un aviz. Sindicatele se aștepată ca în termen de maxim 24 de ore să aibe loc discuții cu reprezentanții guvernului.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Indische-Kohlebergleute-streiken-article14267136.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 56 = 60