MINERIT MARIN

  • Metallschatz aus der Tiefsee - ManganknollenMaterii prime din mare

Câteva firme germane doresc să pornească un club de minerit ce să includă până la 30 de companii, pentru obținerea de minereuri de la mare adâncime din ocean. Pentru aceasta sunt dispuse să investească milioane de euro.

 

Industria germană se pregătește pentru obținerea de minereuri metalice la mare adâncime. Potrivit informațiilor, între 20 și 30 de companii germane doresc să înființeze curând un club de minerit. Scopul este de a promova obținerea resurselor minerale marine, spune Michael Jarowinsky. Acesta este coordonatorul proiectului Național de Tehnologii Maritime, inițiat de Ministerului Federal al Economiei și Energiei.

 

La această inițiativă au răaspuns companii tehnologice precum Aker Solutions și Bauer Maschinenbau. Alte companii cu expertiză maritimă, precum ThyssenKrupp Marine Systems și DNV GL sau Lloyd’s Register sunt de asemenea interesate de proiect. Germanii doresc de asemenea, ca acest proiect să fie ulterior extins și la nivelul întregii UE. La sfârșitul lunii aprilie este de așteptat ca la Bruxelles să se decidă cu privire la adoptarea unor astfel de proiecte-pilot pentru obținerea de materii prime. Unul dintre proiecte urmează să fie înființat în apele portugheze din jurul insulelor Azore. 45 de companii și institute de cercetare, dintre care o treime sunt în Germania speră să găsească acolo metale marine și minereuri. Jarowinsky anticipează investiții de sute de milioane de euro, în cazul în care proiectul se finalizează. Asta ar fi pentru prima dată când ajunge în stadiu de implementare un proiect de minerit maritim de mare adâncime.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/rohstoffe-in-der-tiefsee-deutsche-industrie-will-metallerze-abbauen-a-962846.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 32 =