Mini dobânzile asigură un boom imobiliar

Der-Boom-im-deutschen-Wohnungsbau-haelt-an

Mini dobânzile asigură un boom imobiliar

Numărul locuințelor nou construite anul trecut este la un nou nivel record. Dar asta însă nu ajunge, pentru a satisface nevoi de locuințe la prețuri accesibile din Germania.

Dobânzile reduse au promovat puternic anul trecut boom-ul construcțiilor imobiliare din Germania. În total au fost finalizate în anul 2014 245.300 de locuințe, după cum anunță Biroul Federal de Statistică. Asta reprezintă o cifră cu 30.500 locuințe sau 14,2% mai mult ca și în anul precedent.

Astfel construcțiile de locuințe noi au crescut pentru a patra oară consecutiv, subliniază statisticienii. În anul 2013 creșterea s-a situat la 7,2%, iar în 2012 la 9,5%. În anul 2011 creșterea numărului de locuințe noi finalizate comparativ cu anul precedent a fost de 14,6%. Iar în mod special au crescut investițiile în case pentru mai multe familii cu cel puțin trei apartamente sub același acoperiș. Cu un număr de 101.000 aceste tipuri de clădiri de locuințe au fost construite cu 28% mai mult ca și în anul precedent.

În ciuda creșterii numărului de locuințe din anii trecuți, asociația industrială IG BAU vede în continuare un decalaj enorm între cererea populației pentru locuințe la prețuri accesibile și oferta existentă pe piață. În multe orașe consumatorul obișnuit nu își poate permite o locuință, spune vicepreședintele IG-BAU, Dietmar Schäfers.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Minizinsen-sorgen-fuer-Bauboom-article15327226.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 8