Mini grădină zoologică într-un campus universitar, pentru reducerea stresului din perioada examenelor

O universitate australiană a înființat o mini grădină zoologică unde studenții pot mângâia animale precum câini sau miei, această activitate ajutându-i să facă față stresului din perioada examenelor, informează Xinhua.

Studenții de la Universitatea din Canberra au primit acces la această grădină zoologică neobișnuită în cadrul inițiativei Stress Less Week din instituție, înaintea examenelor de la sfârșitul anului.

Thomas Nielsen, expertul în sănătate al universității, a declarat că interacțiunea cu animalele poate fi un factor important pentru reducerea stresului.

Inițiativa survine în contextul în care un sondaj realizat în 2017 pe studenți din 72 de țări de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) a constatat că studenții australieni suferă mai mult de anxietate decât studenții din orice altă țară din lume.

Dintre cei intervievați, 50% dintre studenți și 75% dintre studentele din Australia au mărturisit că se stresează în mod constant din cauza activităților universitare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 8