MINIM 70 EURO

  • 118694882Grevă în Cambodgia

Aproape toate fabricile de textile din Cambodgia sunt închise. Mii de muncitori au ieșit în stradă. Pentru sindicate nu este de ajuns mărirea salarială.

 

În lupta pentru salarii mai mari aproape toate fabricile de textile din Cambodgia au fost închise, datorită grevelor. 80% din fabrici au fost închise și două treimi din cei aproximativ 600.000 de angajați nu s-au prezentat la muncă. Unele fabrici sunt în grevă încă de săptămână trecută, la altele proprietarii de fabrici au blocat protestele. Presa locală a informat că peste 30.000 de muncitori au participat la marșuri de protest.

 

Asociația producătorilor de textile (GMAC) a declarat că industria lor nu mai poate continua activitatea în aceste condiții. Greve spontane au forțat proprietarii de afaceri să își închidă fabricile. Muncitorii cer mai mulți bani. Aceste proteste vin după ce guvernul a mărit salarul minim de la 80 la 95 de dolari, (70 de euro), dar sindicatele cer cel puțin 160 de dolari.

 

Vineri, mii de protestatari au blocat deja drumurile din jurul ministerului muncii din Phnom Penh. S-au alăturat protestatarilor și simpatizanți ai opoziției, care au cerut demisia premierului Hun Sen. Șapte persoane au fost rănite în coicnirile cu poliția.

 

Producătorii de textile avertizează că aceste întârzieri vor atrage penalizări pentru afacerile lor. Există riscul ca investitorii să plece din țară în favoarea unor alte state unde costurile cu forța de muncă sunt mai mici. Acest lucru va atrage implicit pierderea locurilor de muncă. Sectorul textil reprezintă cea mai mare pondere în exporturile Cambodgiei, cu venituri ce dpășesc 5 miliarde de dolari pe an. Industria produce în principal pentru livrare pe piețele din Statele Unite și Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 + = 39