MINIMIS DIN NOU

de-minimis-6201MINIMIS DIN NOU

Fara stilul “pistolului in cap” termenul de depunere al proiectelor MINIMIS nu mai dureaza 24 de ore ci zece zile.

Asadar intre 15 ianuarie, ora 10:00 si 24 ianuarie ora 20:00, firmele care vor sa obtina finantare de la stat, prin schema de minimis, pot sa acceseze aplicatia disponibila pe site-ul www.aippimm.ro , pentru a completa formularul de inscriere on-line in cadrul schemei.

Potrivit HG nr. 848/2013, valoarea maxima a ajutorului de minimis pe care firmele il pot obtine de la stat este de 100.000 euro, bani care vor fi acordati pe o perioada de doi ani fiscali consecutivi (2014 – 2015).

Acesti bani nu sunt in totalitate nerambursabili, ci doar in proportie de 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile, astfel ca beneficiarii urmeaza sa aduca o contributie proprie de 10%.

Decontarea se face pe principiul rambursarii, in maxim 3 transe anuale, pana in 2015.

Data si ora completarii formularului nu va influenta punctajul si nici ordinea accesului la finantare obtinut de firme in urma inscrierii, iar formularul, odată trimis, nu va putea fi modificat si se va transmite doar o singura data in baza de date a aplicatiei.

Dupa terminarea perioadei de 10 zile de inscriere online, se va afisa o lista cu firmele eligibile pentru obţinerea finanţării (care au obţinut un punctaj de minimum 60 de puncte).

Evaluarea dosarelor se face în funcţie de acest punctaj. 

La punctaje egale, departajarea va fi dată de o serie de criterii obiective.

Bugetul iniţial trebuie să ajungă pentru un număr minim de 1100 de IMM-uri, acesta fiind consumat în ordine descrescătoare al punctajului.

Textul schemei de ajutor de stat si toata documentatia aferenta sunt publicate integral pe site-ul Departamentului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, la adresa: www.aippimm.ro – „Programe” – SCHEMA DE MINIMIS HG 274/2013.

Alte detalii aici.Minimis 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 2