Ministerul Economiei are în vedere o cotă a automobilelor electrice

Mobilitatea electrică va deveni din ce în ce mai importantă, chiar și datorită scandalului emisiilor. Acum ar putea fi introduse cote obligatorii pentru automobilele electrice, se spune din Ministerul Economiei. Dar constructorii auto se tem de aceste planuri.

Valori prea mari ale emisiilor înregistrate pentru motoarele cu ardere internă tradiționale au provocat furie peste tot în lume și ar putea da un impuls mașinilor electrice. Germania și UE se gândesc acum să introducă cote obligatorii pentru automobilele electrice.

Se vrea ca Germania să fie și în viitor țara numărul unu pentru automobile, a declarat secretarul de stat pe probleme economice, Matthias Machnig. Teme precum digitalizarea și tehnologii noi pentru propulsie decid cine va sta pe viitor la conducere. De aceea trebuie să se vorbească despre un obiectiv ogligatoriu pentru răspândirea mobilității electrice în Europa și astfel și în Germania. Mobilitatea va fi regândită pe viitor, întreaga industrie auto se va confrunta cu o răsturnare majoră, căreia producătorii trebuie să îi facă față prin inovație.

Politicianul SPD a reacționat prin aceste declarații la un raport al “Handelsblatt” după ce în cadrului Comisiei UE s-a vorbit despre o cotă obligatorie pentr automobile electrice în Europa începând cu anul 2025. O astfel de măsură ar putea fi introdusă, pe lângă limite mai dure de emisii CO2 ca parte a unui pachet de măsuri destinat protecției climatice, pe care comisia îl va urmări până la finalul anului.

Producătorii auto germani se opun unei astfel de cote. “Handelsblatt” citează din declarațiile Asociației Specializate VDA, care consideră că astfel de cote sunt o abordare fundamental greșită. Într-o piață foarte importantă pentru producătorii germani, China, se va introduce deja în următorii ani o cotă pentru automobile electrice.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wirtschaftsministerium-erwaegt-E-Auto-Quote-article19971413.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =