Ministerul justiției furnizează Congresului document despre interceptarea comunicațiilor lui Donald Trump

Ministerul justiției din Statele Unite a anunțat vineri că a trimis Congresului documente privind posibilitatea ca fostul președinte Barack Obama să fi ordonat spionarea succesorului său, Donald Trump, transmite Reuters.

Documentele au fost trimise comisiilor pentru serviciile de informații și celor judiciare din Camera Reprezentanților și Senat, la cererea acestora, a precizat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Sarah Isgur Flores.

Comisiile încearcă să afle dacă Trump a avut dreptate când a susținut că Obama a ordonat serviciilor să îi intercepteze comunicațiile, în timpul campaniei electorale de anul trecut.

Președintele comisiei pentru serviciile de informații din Camera Reprezentanților, congresmanul republican Devin Nunes, a declarat vineri că Departamentul Justiției “s-a conformat pe deplin” solicitărilor comisiei.

Potrivit Reuters, o sursă guvernamentală, a cărei identitate nu este dezvăluită, a afirmat că prima examinare a materialelor de la ministerul justiției pare să indice că acestea nu conțin nicio dovadă în sprijinul acuzațiilor lui Trump. Acesta a scris mesaje pe Twitter în care vorbea despre ascultarea telefoanelor sale sau a celor din Trump Tower, clădirea sa din New York care a fost folosită și ca sediu pentru campania sa electorală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 36