Miniștrii agriculturii merg către Bruxelles

74decea1b1246716d15fc5ab4bbb271f

După o întâlnire a ministrului federal german al agriculturii Schmidt cu colegii săi din landuri pentru a discuta despre criza producătorilor de lapte, landurile sunt nemulțumite în privința întrevederii. Nu există nici un fel de ofertă și nici un fel de program concret pentru a-i scoate pe aceștia din mizerie. De aceea landurile planifică organizarea unei reuniuni la Bruxelles.

Fără nici un rezultat concret, mai rămâne pentru ministrul federal al agriculturii din Germania, Christian Schmidt, doar varianta unei reuniuni organizate împreună cu colegii săi din landuri. Politicianul CSU Schmidt a subliniat faptul că a primit numeroase semnale pozitive din partea colegilor săi pentru participarea la un program de ajutor comun și de amploare pentru fermieri. El a enumerat, printre altele, măsuri care includ ajutor financiar pentru fermierii care produc voluntar cantități mai mici de lapte. Pentru acest lucru, fermierilor li se va prezenta la mijlocul lunii iulie diferite modele prin care aceste măsuri vor putea funcționa.

La reuniunea ce a avut loc săptămâna trecută pentru a se discuta problemele producătorilor de lapte, Schmidt a anunțat un pachet de ajutor pentru fermieri de 100 de milioane de euro, dar care va putea fi apoi suplimentat. Dar înaintea întâlnirii cu colegii din landuri el a subliniat într-un interviu acordat pentru Neuen Osnabrücker Zeitung cerința sa ca și landurile federale să se implice în ajutorarea directă a fermierilor germani.

Ministrul agriculturii din Rheinland-Pfalz, Volker Wissing (FDP), a explicat că, conceptul ministrului Schmidt nu îl impresionează deloc. Doar ajutoarele financiare nu vor rezolva problemele fermierilor, ci le vor agrava pe termen lung. Necesar ar fi să se identifice o soluție durabilă, bazată pe o economie de piață. Acest lucru ar permite ca și pe viitor întreprinderile producătoare de lactate să obțină prețuri corecte pentru lapte.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Agrarminister-gehen-jetzt-nach-Bruessel-article17881146.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =