Miniștrii de finanțe din UE discuta despre rolul comerțului după cazul BNP

 

j

Miniștrii de finanțe din UE discuta despre rolul comerțului  după cazul BNP
Miniştrii de finanţe din zona euro, vor discuta luni, pentru a găsi moduri de a sustine utilizarea monedei euro în comerțul internațional, în urma amenzii BNP din partea SUA,a declarat ministrul francez de finante, adaugand ca alte bănci ar putea avea aceeași soartă ca și BNP.

Cea mai mare bancă din Franța a fost de acord să plătească aproape 9 miliarde dolari pentru a rezolva acuzațiile SUA că a încălcat sancțiunile împotriva Sudanului, Cuba și Iran, într-o pedeapsă severă cu scopul de a trimite un mesaj clar către alte instituții financiare din întreaga lume. În conformitate cu legislația Statelor Unite, băncile pot fi urmărite penal pentru procesarea tranzacțiilor de dolari pentru țările care fac obiectul sancțiunilor americane, chiar dacă operațiunile implica ramuri non-americane.

Încă nu se ştie exact ce se va discuta, dar băncile franceze: Credit Agricole (CAGR.PA) și SocGen (SOGN.PA) au dezvăluit că sunt revizuite dacă au încălcat sancțiunile SUA. Surse familiare problemei au spus că Agricole, Societe Generale, și Deutsche Bank AG din Germania (DBKGn.DE) se găsesc printre băncile investigate.
http://www.nytimes.com/reuters/2014/07/03/business/03reuters-bnp-paribas-settlement-euro.html?src=busln&_r=0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − 63 =