Ministrii fara locuinta in Bucuresti vor primi lunar 1000 de euro pentru cheltuieli de cazare

Miniștrii care nu au locuință în București vor beneficia de decontarea cheltuielilor de cazare în limita a 1000 de euro pe lună. Cabinetul condus de Sorin Grindeanu propune majorarea plafonului maxim pentru cheltuilelile de cazare a miniștrilor de la 48.000 de lei anual la 55.000 de lei. Altfel spus, membrii guvernului care nu au o locuință în București, vor primi de la stat aproape 1000 de euro pe lună, dacă stau cu chirie, în clădiri ale Regiei Autonome – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat.

În cazul secretarilor de stat, cărora li se decontează cazarea doar 3 luni pe an, plafonul maxim decontat de stat va crește de la 7500 de lei la 9000 de lei.

Acelasi proiect include si in aceeasi limita a 40 de mii de lei anual, vor intra și magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, membrii Curţii Constituţionale, preşedinţii şi vicepreşedinţii curţilor de apel, tribunalelor, judecătoriilor, precum şi preşedinţii secţiilor din cadrul acestor instanţe, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi asimilaţii acestora, procurorii-şefi ai direcţiilor şi secţiilor din cadrul Ministerului Public şi adjuncţii acestora, procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel şi adjuncţii acestora, prim-procurorii parchetelor de pe lângă tribunale şi judecătorii şi adjuncţii acestora, precum şi conducători ai instituţiilor publice şi înalţii funcţionari publici.

Măsura va intra în vigoare, doar după ce va fi votată și de Parlament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 11 =