Ministrul german al Economiei cere tărilor UE să acorde ajutor umanitar Greciei

greece-crisis-austerity

Ministrul german al Economiei cere tărilor UE să acorde ajutor umanitar Greciei

Toate țările UE trebuie să fie pregătite pentru a acorda ajutor umanitar Greciei, a declarat ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel la o conferință de presă. “Nu putem lăsa Grecia singură”, a adăugat acesta.

Gabriel a declarat că Grecia trebuie să prezinte o nouă ofertă, dacă vrea să rămână în zona euro, adăugând că Atena se va confrunta în curând cu o insolvența de stat. “Dacă Grecia vrea să rămână în euro, guvernul grec trebuie să facă rapid o ofertă de fond”, a declarat acesta la o conferință de presă.

Anterior, pe 6 iulie, vice-președintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis a declarat: “Locul Greciei este și va rămâne în Europa. “Criza din Grecia nu amenință stabilitatea financiară a întregii zonei euro. Avem toate instrumentele necesare pentru a asigura, inclusiv fondul de stabilizare de 500 miliarde de euro,” a mai spus acesta.

Dombrovskis a declarat că nici un vot nu va afecta guvernul grec, însă are nevoie de prezentarea unor reforme credibile. Cele două pachete de salvare, acordate Grecia începând cu 2010 sunt estimate la 240 miliarde de euro. Peste 61% din alegătorii greci au spus nu reformelor propuse de Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional.

Înainte de conferința de presă a lui Dombrovski, un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat că doreşte menținerea Greciei în interiorul monedei unice, iar țara va trebui să facă acum primul pas. Germania, care este cel mai mare titular al datoriilor din Grecia, a declarat că nu va accepta o reducere a datoriei țării.

http://www.ibtimes.co.uk/greek-debt-crisis-german-economy-minister-calls-eu-countries-give-greece-humanitarian-aid-1509558

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 32 = 33