Ministrul german al Finanţelor şi directorul FMI cer UE să manifeste deschidere în cazul în care Londra s-ar răzgândi privind Brexit

Uniunea Europeană trebuie să menţină uşa deschisă pentru Marea Britanie, în cazul în care Londra se răzgândeşte în legătură cu decizia ieşirii din Blocul comunitar, afirmă Wolfgang Schäuble, ministrul german al Finanţelor, şi Christine Lagarde, directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Într-un discurs rostit la un eveniment, înaintea summitului G20, Wolfgang Schäuble a declarat că nu este el în măsură să dea sfaturi Guvernului de la Londra, dar a adăugat, potrivit Reuters: “Dacă Marea Britanie ar vrea să se îndrepte în direcţia UE, uşa trebuie să rămână deschisă, chiar şi după Brexit”.

La rândul său, Christine Lagarde a apreciat că decizia Brexit nu trebuie să rămână ireversibilă, îndemnând Uniunea Europeană şi Marea Britanie să continue cooperarea strânsă.

Directorul FMI a subliniat că există provocări mondiale care necesită intensificarea cooperării, inclusiv la nivel regional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − = 86