Ministrul petrolului din Arabia Saudita a fost inlocuit după mai bine de 20 de ani in functie

_89626594_89626593

Regele Arabiei Saudite, Salman l-a inlăturat din functie pe veteranul ministru al petrolului, ca parte a unei revizuiri a guvernului. Ali al-Naimi a fost înlocuit după mai bine de 20 de ani in functie, de către fostul ministru al sănătății, Khaled al-Falih. Arabia Saudita, cel mai mare exportator de titei din lume, a lansat reforme economice majore în luna aprilie, pentru a pune capăt dependenței de petrol. Anul trecut, aproximativ 70% din veniturile sale au provenit din petrol, dar a fost lovită puternic de scădere a prețurilor.

Miscarea guvernului, anunțată într-un decret regal, prevede un număr de ministere care vor fuziona, iar altele, cum ar fi Ministerul de energie electrică și al Apelor, vor fi cu totul scoase din uz.

Un organism public pentru divertisment va fi creat, și un altul pentru cultură. Fiul regelui Salman Prince Mohammad conduce politica economică a țării, iar îndepărtarea lui Al-Naimi, este un indiciu că el dorește un control mai strict asupra mărfii, scrie BBC News.

Falih a petrecut mai mult de 30 de ani, lucrand la gigantul petrolier de stat Aramco, cel mai recent, servind în calitate de președinte. El se va ocupa de un nou departament de gestionare a energiei, industriei și resurselor minerale.

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-36237785

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + = 21