MINUS LA TIPAR BANI

  • 35943032Giesecke & Devrient planifică pornirea

Tiparnițele de bani nu prezintă nici o garanție pentru profit. Un specialist din Munchen în domeniul bancnotelor, cardurilor inteligente și  a documentelor securizate prezintă un bilanț sobru. Rezultatul cade cu peste 90%.

 

Anul acesta ar urma să aducă valul. Compania specializată pe imprimare, Giesecke & Devrient, va ajunge în 2014 într-o fază de revenire pe creștere după ani de declin al profitului. În 2013 societatea a fost capabilă să se mențină, în principal datorită menținerii prețurilor la smart carduri chiar peste linia de plutire.

 

În anul precedent, profitul s-a redus cu 93 de procente, până la 2,6 milioane de euro. Președintele consiliului de administrație, Walter Schlebusch a recunoscut că au avut un an foarte dificil în urma lor.

 

Atât în afacerile cu bancnote, cât și în cele cu carduri cu chip, această afacere de familie veche de 160 de ani se luptă din greu cu o concurență acerbă și un război al prețurilor. Profiturile scad continuu de ani de zile. Anul trecut, Giesecke & Devrient a lansat prin urmare un program de austeritate și a redus 400 de locuri de muncă.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Giesecke-Devrient-plant-die-Wende-article12675386.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 9 =