Miscarea Băncii Angliei pentru a evita explozia imobiliară

uk-house-prices

Miscarea Băncii Angliei pentru a evita explozia imobiliară
Banca Angliei se luptă pentru a reduce creditele ipotecare riscante, deoarece revitalizarea rapidă a pieţei imobiliare, este una dintre cele mai mari ameninţări la redresarea economică din Marea Britanie. Astfel planul spune că din octombrie 2014, creditorilor nu li se va mai permite să împrumute mai mult de 15% din credite ipotecare pentru ansambluri rezidentiale, a căror valoare este de 4,5 ori veniturile debitorului.

Această restricție se va aplica numai băncilor ale căror credite ipotecare rezidențiale depăşesc în fiecare an, 100 de milioane de lire sterline. Politica va fi pusă în aplicare prin Prudential Regulation Authority (PRA) care supraveghează sectorul financiar.
Noul plan vizează creșterea prețurilor locuințelor, o economie în redresare și ratele foarte scăzute ale dobânzilor. Oficiul National de Statistica (ONS) a declarat ca pretul mediu al unei case din Marea Britanie a lovit suma de 260.000 lire sterline în aprilie 2014, după o crestere cu 9,9% pe an.

Prețuri mai mari înseamnă ipoteci mai mari în raport cu veniturile de uz casnic, care nu sunt în creștere. Ratele scăzute ale dobânzilor au redus costurile creditelor, lăsând debitorilor posibilitatea de rambursare pe datorie mai mare. ACF a impus deja teste de accesibilitate mai stricte pe piața creditelor ipotecare, forțând creditorii să fie mai vigilenți în evaluarea capacității debitorilor in rambursări.
http://www.ibtimes.co.uk/uk-housing-boom-bank-england-imposes-mortgage-market-cap-curb-risky-lending-1454255

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 32