Mișcarea Hamas a închis punctul de trecere între Fâșia Gaza și Israel

Mișcarea Hamas a închis duminică punctul de trecere între Fâșia Gaza pe care o conduce și Israel, după asasinarea unuia dintre responsabilii săi, pe care mișcarea islamistă o impută serviciilor israeliene de informații, transmite AFP.

Într-un comunicat, Ministerul de Interne din Gaza precizează că a închis punctul de trecere din Erez pentru o perioadă de nedeterminată, timp în care să se desfășoare ancheta asupra uciderii lui Mazen Faqha, 38 de ani, împușcat vineri de necunoscuți în enclava palestiniană.

Israelul nu a făcut niciun comentariu cu privire la închiderea punctului de trecere și nici cu privire la uciderea acestui oficial palestinian.

Potrivit mass-media israeliene, Mazen Faqha conducea celulele din ramura armată a Hamas în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de 50 de ani de Israel și care separă geografic statul evreiesc de Fâșia Gaza.

Faqha fusese arestat și condamnat la închisoare pentru organizarea de atacuri sinucigașe ce au ucis israelieni în timpul celei de-a doua Intifada, între 2000 și 2005.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =